Létání Vypich 28.2.

pondělí 2. března 2015

    
I přes ne úplně příjemné počasí a začátek jarních prázdnin se nás přece jen několik sešlo a ve vzduchu bylo rušno. Letka Free Bee (Lazy Bee), hornoplošník Alfa Baby(š), Sky Surfer, Zlín Z-526, Taser, F3K, házedlo Stylus a pár volných házedel. Na to, že kluci létali s Lazy Bee v podstatě poprvé, šlo jim to výborně. Pár zlomených vrtulí není žádná tragédie .)


Konečně se také podařilo seřídit Alfa Baby. Stačilo potlačit motor, na který jsme dříve trochu zapomněli a zmenšit výchylky na směrovce. Hned to bylo uplně jiné letadlo. Osazením střídavým motorem a trojčlánkem (místo dříve používané čtyřstovky a NiMH) se model odlehčil a jednoduše létá krásně. Skoro se mi ho po záletu nechtělo vracet. 

Proběhl také první let házedla Stylus, který skončil přemetem hned při odhodu z ruky. Po vyplnění veškerého volného místa kolem baterek modelínou, se už umoudřil a začal se dát řídit, ale jen aby se nakonec po několika "náročných" přistáních přední část trupu vydala vlastní cestou...(nic, co bychom nespravili ;) ) Nakonec jsme viděli ještě Tasera, uhlíkový brus s rozpětím dva metry a letovou hmotností lehce nad 500g. Stačilo na pár sekund zapnout motor a byl na hranici viditelnosti. Nádhera.

Slibované letecké záběry z Free Bee bohužel nejsou, baterka v kameře odmítla spolupracovat, pravděpodobně kvůli zimě. Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří dorazili. Doufám, že si také dobře zalétali, a že se brzy sejdeme znovu, snad už za lepšího počasí.


Free Bee v markingu FS ČVUT

Alfa Baby se připavuje na zálet

Sky Surfer se Zlínem




Naši letci

Taser - příprava na start

Ostrá zatáčka nad zemí...

...a průlet na konec